Όραμα

Πεπεισμένος  ότι ο  θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αποτελεί βασικό πυλώνα συμμετοχικότητας, προσφοράς, ανάπτυξης και δημοκρατίας συστρατεύομαι για μια ακόμα φορά με τον Σταύρο Αρναουτάκη στηρίζοντας τον κοινό μας στόχο για ευημερία και ανάπτυξη της Κρήτης.

Η Κρήτη είναι ένας υπέροχος τόπος, πλούσιος σε φυσικούς και ανθρώπινους πόρους και  διαθέτει μεγάλη δυναμικότητα για ανάπτυξη και πρόοδο.

Ωστόσο, γνωρίζουμε ότι η πρόοδος προϋποθέτει αποφασιστικότητα και εγρήγορση, καθώς αντιμετωπίζουμε  προκλήσεις που απαιτούν συνεχή προσπάθεια και συνεργασία. Με τη στήριξή μας στον Σταύρο Αρναουτάκη, επιλέγουμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να αντιμετωπίσουμε αυτές τις προκλήσεις και να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για την Κρήτη και τους κατοίκους της.

Συνεχίζουμε  με συνέπεια  και αγωνιστικότητα διατηρώντας το δυνατό  αναπτυξιακό μας αποτύπωμα και εστιάζοντας στην  ολοκλήρωση των  μεγάλων αναπτυξιακών έργων δημιουργώντας ταυτόχρονα  μέσα από  την  ενίσχυση της οικονομίας, την προώθηση της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας  νέες ευκαιρίες ζωτικής σημασίας για μια βιώσιμη ανάπτυξη που θα κληρονομηθεί από τις μελλοντικές γενιές.

Η Κρήτη βηματίζει σε μια νέα εποχή  με την υλοποίηση και αξιοποίηση μεγάλων αναπτυξιακών έργων που αλλάζουν τον ρυθμό ανάπτυξης σε ολόκληρο το νησί. Ειδικότερα στην Περιφερειακή ενότητα  Ρεθύμνου έχουν γίνει προσπάθειες,  αλλά απαιτούνται  πολλά περισσότερα που θα συμβάλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής τόσο των κατοίκων όσο και των επισκεπτών.

Το όραμα μας προάγει πέρα από τη διεκδίκηση χρήσιμων έργων και παρεμβάσεων την   ορθολογική υλοποίηση και αξιοποίηση των έργων αυτών, προκειμένου να  διασφαλιστεί μια  αειφόρος και ισόρροπη ανάπτυξη. Μια δίκαιη ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον και την ιστορία του τόπου μας, δίνοντας προτεραιότητα  στην ασφαλή σύνδεση του αστικού ιστού με την ενδοχώρα και τα μεγάλα έργα υποδομών. Με ιδιαίτερη προσοχή στον  χωροταξικό σχεδιασμό  και τον περαιτέρω εκσυγχρονισμό του οδικού και αρδευτικού δικτύου παράλληλα με την αξιοποίηση του φυσικού πλούτου και την  προστασία του περιβάλλοντος.

Η προώθηση  επιχειρηματικών  δραστηριοτήτων που εξυπηρετούν τις ανάγκες των κατοίκων και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής τους και την καθημερινότητά τους αποτελεί  άμεση προτεραιότητα με την υποστήριξη και προώθηση τόσο των υφιστάμενων επιχειρήσεων όσο και της νέας επιχειρηματικότητας και καινοτομίας.

Επιδίωξη μας είναι η ενθάρρυνση   της ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα, της τοπικής βιοτεχνίας και η σύνδεσή τους με τον τουρισμό μέσω  βιώσιμων εμπειριών για τους ταξιδιώτες, διατηρώντας  συνάμα την τοπική οικονομία και τον πολιτισμό. Παράλληλα προστατεύονται  τα φυσικά και πολιτιστικά αξιοθέατα  με πρωτοβουλίες για την αειφόρο χρήση των φυσικών πόρων και την ανάπτυξη πράσινων τεχνολογιών.

Ενωμένοι, με αλληλεγγύη, συνεχίζουμε να δρούμε για την Κρήτη και τους ανθρώπους της με  προτεραιότητά την  ποιότητα ζωής,  την κοινωνική δικαιοσύνη στηρίζοντας μια αρμονική  ανάπτυξη, προβάλλοντας  την πολιτιστική κληρονομιά και προωθώντας τις πολιτιστικές αξίες και την ποικιλομορφία της κρητικής κουλτούρας.

Με αίσθημα υπευθυνότητας και τιμής  σας ανακοινώνω την υποψηφιότητα μου ως Περιφερειακός Σύμβουλος με τον συνδυασμό του Σταύρου Αρναουτάκη  στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου. Σας παρουσιάζω την πρόθεση μου να  εκπροσωπήσω  όλους σας στο Περιφερειακό Συμβούλιο με εντιμότητα και αφοσίωση, δεσμευόμενος  ότι θα συνεχίζω να εργάζομαι  ακούραστα για την προώθηση και  υπεράσπιση των συμφερόντων του τόπου μας. 

Η απόφαση μου αυτή  να διεκδικήσω για μια ακόμα φορά μια θέση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης  προέρχεται από τον βαθύτερο σεβασμό και την αγάπη που τρέφω για την περιοχή μας και ιδιαίτερα στους  ανθρώπους της που την καθιστούν ξεχωριστή. Έχοντας υπηρετήσει τα κοινά για  πολλά  χρόνια αντιλαμβάνομαι τις προκλήσεις  και τις ανάγκες που αντιμετωπίζουμε και είμαι  βέβαιος  ότι μέσω συνεργασίας και αποφασιστικότητας μπορούμε να κάνουμε τον τόπο μας καλύτερο. Πιστεύω ακράδαντα ότι η κοινή προσπάθεια είναι   δύναμη και μπορούμε  συμβάλλοντας ο καθένας από το δικό του μετερίζι  να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για όλους μας.

Στην προσπάθεια μου αυτή σας καλώ να σταθείτε δίπλα μου, να στηρίξετε την υποψηφιότητα μου και να μου δώσετε  την ευκαιρία να εργαστώ μαζί σας για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε  μπροστά και να οικοδομήσουμε μια Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου, μια Περιφέρεια  Κρήτης ακόμα πιο δυναμική και ισχυρή κάνοντας  όλοι μαζί, το όραμα μας πράξη.

Scroll to Top