Βιογραφικό

Ο Μιχάλης Σαρρής του Ιωάννη γεννήθηκε στο Ρέθυμνο και κατάγεται από τον Άγιο Μάμα Δήμου Μυλοποτάμου. Είναι παντρεμένος με την Μαρία Ρουσσάκη και έχουν δύο παιδιά την Άννα και τον Γιάννη.
Είναι πτυχιούχος Σχολής Διοίκησης – Οικονομίας και της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών ΕΛΠ του Ε.Α.Π. με ειδίκευση στον Ελληνικό Πολιτισμό (Πολιτισμολόγος). Είναι μεταπτυχιακός φοιτητής Γενικής Διοίκησης στο Neapolis University Pafos. Ασχολείται με τον πρωτογενή τομέα και τον τουρισμό.

Από μικρή ηλικία συμμετέχει στα  κοινά, αρχικά ως μέλος σε Διοικητικά Συμβούλια Πολιτιστικών φορέων και Συνεταιριστικών Οργανώσεων και μετέπειτα ως Δημοτικός και  Περιφερειακός Σύμβουλος σε αυτοδιοικητικές επιτροπές, forum οικονομίας, παιδείας και πολιτισμού. Ειδικότερα: Μετά την στρατιωτική του θητεία ως Έφεδρος Αξιωματικός Πεζικού, το 1998 εκλέγεται Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ν. Ρεθύμνου “Ο Άγιος Μάμας”.
Το  2002 εκλέγεται για πρώτη φορά Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Γεροποτάμου.
Το 2006 επανεκλέγεται Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Γεροποτάμου.
Το  2006 έως και το 2010 διετέλεσε Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου.
Το 2010 επανεκλέγεται Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Μυλοποτάμου.
Το 2014 επανεκλέγεται Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Μυλοποτάμου.
To 2014 έως το 2019 συμμετείχε στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Τουρισμού – Πολιτισμού – Παιδείας του Δήμου Μυλοποτάμου.
Από το 2016 έως το 2019 είναι υπεύθυνος του Δήμου και εκπρόσωπος του σε forum Ευρωπαϊκού Ομίλου Εδαφικής Συνεργασίας ΄΄ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑ – ΔΙΚΤΥΟ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ.΄΄
Από το 2017 έως το Δεκέμβριο του 2019
διετέλεσε Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής Δήμου Μυλοποτάμου.
Από το 2012 μέχρι και σήμερα εκλέγεται μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Μυλοποτάμου.
Το 2013 έως και το 2019 διετέλεσε αντιπρόεδρος της Αγροτικής Συνεταιριστικής Εταιρείας Ανάπτυξης Ρεθύμνου ΑΣΕΑΡ Α.Ε.Σ. Α.Ε.
Το 2016 εκλέγεται Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ ΡΕΘΥΜΝΟΥ.
Το 2017 εκλέγεται Περιφερειακός Συντονιστής ΠΑΣΟΚ  Κρήτης.
Το 2018 εκλέγεται Γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής Ρεθύμνου.
Το 2019 εκλέγεται αντιπρόεδρος του  Α.Ο. ΑΡΗΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ.
Το 2022 εκλέγεται Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής Ρεθύμνου.
Το 2019 είναι υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με την παράταξη  “ΚΡΗΤΗ η Ζωή μας” του Σταύρου Αρναουτάκη, εκλέγεται ως πρώτος επιλαχών και το 2023 ορκίζεται Περιφερειακός Σύμβουλος Περιφέρειας Κρήτης.

Scroll to Top